בניית ממ"ד בבית פרטי

מקור הצורך בבניית ממ"ד

בשל המצב הביטחוני המורכב ששורר במחוזותינו עוד מקום המדינה, הצורך במרחב מוגן אליו ניתן להתפנות במידת הצורך, היה קיים בכל יישוב ועיר, כאשר, על אף שחלו שינויים מהותיים באופן בו מתמגנים כיום אזרחים – מדובר תמידי, גם בעת הזו.

בשנות ה-50 וה-60 מרבית אמצעי המיגון בהם השתמשו האזרחים היו המקלטים הציבוריים, ואילו בשנת 1992, ובמיוחד לאור לקחי מלחמת המפרץ שהצביעו על היעדר היכולת למגן ולאפשר לכלל תושבי המדינה להיכנס למרחב מוגן בעת ובעונה אחת, הוחלט, כי יש לחייב כל מבנה פרטי או דירה בהחזקת מרחב מוגן בקרבתם, כלומר – בניית ממ"ד.

אותה החלטה היא זו אשר הולידה לאחר מכן את התובנה כי ניתן להפוך חלל פנימי בתוך המבנה עצמו למרחב מוגן, ויצרה את אותו מרחב מוגן דירתי שאנו מכירים היום כממ"ד.

חשיבות הקמת ממד בהיבט הביטחוני

אין צורך להיות בעל הכשרה צבאית בכדי להבחין כי בשנים האחרונות, ויותר מאי פעם, האיומים הביטחוניים שפוקדים את מדינת ישראל קשורים בקשר ישיר לירי רקטות וטילים בכמויות והיקפים חסרי תקדים אל שטחי מדינת ישראל ולתוך ריכוזי אוכלוסייה.

לאור זאת, כמו גם לאור המגמה אשר מצביעה על כך שהאיום הרקטי הולך וגובר בכמות ובאיכות החימוש שלו, החזקת ממ"ד היא בגדר חובה עבור כל אזרח ותושב במדינת ישראל, בעיקר לאור היותו של הירי הזה חסר הבחנה, לא צפוי, וכזה שללא קיומו של ממ"ד זמין הוא עלול לגבות מחיר כבד.

בנוסף, רבים מספור הם המקרים בהם הכניסה לתוך המרחב המוגן הצליחה להגן ולמנוע את פגיעה בחיי אדם, וזאת, בעיקר בשל העובדה כי המדובר במבנה המיועד להכלה של פגיעה ישירה ו/או עקיפה של רסיסים או ירי תמ"ס (תלול מסלול) – ברור היום לכל, כי ממ"ד מציל חיים!

חשיבות הקמת ממ"ד בהיבט הגיאוגרפי

זאת ועוד, הממ"ד לא נועד, אך ורק, להגנה אל מול האיום בטילים, אלא גם מסוגל להציל חיים בעת רעידת אדמה, שבהחלט, על פי התחזיות, עלולה לפקוד את מדינת ישראל בכל יום.

הצורך בהגנה מפני רעידות אדמה נובע, בעיקר, מהעובדה, כי השבר הסורי אפריקאי עובר דרך מדינת ישראל ולאורכה, כאשר כלל המדינות הסמוכות לנו (כדוגמת יוון, טורקיה וקפריסין) כבר נכוו בעבר הלא-רחוק מרעידות אדמה משמעותיות שגבו את חייהן של אלפי בני אדם. בישראל, רעידת האדמה המשמעותית ביותר האחרונה ארעה בשנת – 1995 באילת, אולם הופעתה של הבאה היא, כאמור, רק עניין של זמן.

אישורים לבניית ממ"ד – האם יש צורך בקבלת היתר בנייה למען מיגון הבית?

מאחר שבניית ממ"ד נחשבת לשיפוץ המתבצע בתוך הבית-עצמו ואינו חורג אל החלל החיצוני לבית, בניית ממ"ד בחדר קיים אינה מצריכה קבלת אישור או היתר בנייה מטעם העירייה – דבר המקל, משמעותית, על ביצוע תהליך הבנייה מבחינת משך הזמן הנדרש לצורך כך.

אולם, לעיתים, עלולה לעלות התנגדות מצד דיירים בבניין משותף (ו/או שכנים לבית פרטי) להקמת הממ"ד. החוק קובע, כי על מנת להוסיף ממ"ד לבניין מגורים צריכה להתקבל לכך הסכמה רוחבית של 60% מתושבי הבניין לפחות. כאשר המדובר בבית פרטי – אזי תידרש הסכמתם של השכנים שהוספת הממ"ד עשויה להשפיע עליהם בדרך כלשהי, והצהרתם כי אינם מתנגדים לצעד זה.

כתוצאה מכך, במידה ואתם מעוניינים לבצע בניית ממ"ד בחצר, לצורך כך, כל שיידרש מכם לעשות הוא לקבל את ברכת שכניכם לצורך אישור הבנייה עצמה, אולם, מנגד, תיאלצו לשאת בהוצאות גבוהות יותר, הנובעות מהוצאות היתרי בנייה הנלוות להליך עצמו.

 

האם כל מבנה מחויב בהחזקת ממ"ד?

לאור החלטות המחוקק בשנים-עברו בנוגע לחוק בניית ממ"ד, נקבע כי על כל מבנה, באשר הוא, חלה חובת החזקת מרחב מוגן עבור דיירי הבית. בנוסף, קיימת החובה על יזמים (במסגרת פרויקט תמ"א 38) לכלול ממ"ד במסגרת הרחבת המבנה, ורק לפיקוד העורף שמורה הזכות לפטור מבנה מהחזקת ממ"ד.

דרישות המחוקק לבניית ממ"ד תקין/סטנדרטי

על מנת להבטיח כי בניית המרחבים המוגנים לא תתמסמס או תתבצע באופן של יציאה ידי חובה, קיימים סימנים וחוקים, שלאורם ניתן להכשיר ממ"ד כמרחב מוגן תקין, וכאשר אלו אינם מתקיימים – הממ"ד אינו נחשב כתקין.

למשל, ממ"ד חייב להיות בגודל של 9 מ"ר, לפחות, מבחינת שטח רצפתו, כמו גם בגובה של 2.5 מטר, כשהוא מצויד בלא פחות מ-2 פתחי אוורור – האחד חיצוני והשני פנימי. נוסף על כך, באופן טבעי, קיימת אף הדרישה לעיבויים של הקירות החיצוניים לעובי של 25 ס"מ ובנייתם חייבת להיעשות מבטון מזוין.

זאת ועוד – לכל ממ"ד חייבת להיות האפשרות להגן על יושבי החדר מפני הדף ורסיסים שעלולים להיכנס אל תוך חלל המבנה, דרך הדלת ו/או החלונות שבממ"ד-עצמו.

האם ניתן לבצע בניית ממ"ד על עמודים?

רבים שואלים, לעיתים רבות ,האם הם רשאים לבנות לעצמם ממ"ד בקומה שבה דרים ממוקמת דירתם, מבלי לערב בכך את שאר דיירי הבניין. הכוונה היא, למעשה, לבצע בניית ממ"ד על עמודים. התשובה לכך היא שלילית, וזאת, מאחר צורך וקיימת דרישה כי 70% מקירות הממ"ד ימשיכו מטה ויגיעו עד ליסודות המבנה, דבר המגביל בניית ממ"ד, אך ורק, על גבי עמודים.

האם ניתן לקבל החזר כספי על בניית ממ"ד?

בהתחשב בכך כי המדובר בהוצאה כלכלית שאינה קטנה, דיירים במבנים במרחק של עד לכ-9 קילומטרים מקו הגבול, יהיו זכאים לקבלת מימון מלא על הוספת ממ"ד למבנה קיים בלבד (וזאת, על רקע העובדה כי המבנים החדשים יותר נבנים כשהם מכילים ממ"ד). לעומת זאת, תושבים המתגוררים במרחק של מעל ל-9 קילומטרים מקו הגבול, אינם זכאים לקבלת מימון או להשתתפות מצד המדינה ויאלצו לשאת בעצמם בעלות כולה.

כמה עולה לבנות ממ"ד?

עלות בניית ממ"ד משתנה במידה רבה לאור מאפייני המבנה ונתוניו השונים, כך שקיים הבדל לא מבוטל, לדוגמה, בין עלות בניית ממ"ד בבית פרטי, בניית ממ"ד יביל או בניית ממ"ד בחצר.

כעקרון, ניתן להכליל בצורה גסה ולומר כי המדובר בטווח מחירים שנע בין 80,000 ש"ח עבור ממ"ד פשוט ובתנאים נוחים, לבין 120,000 ש"ח כשהמדובר בבניית ממ"ד בבית פרטי, לדוגמה, או כזה שנעשה עבור שימושם האישי של בני משפחה ולא כחלק מבנייה רוחבית עבור בניין מגורים. כך שניתן לומר, באופן כולל, כי עלות מרבית הממ"דים הנפוצים בשימוש תעלה בסביבות ה-100,000 ש"ח.

לעומת זאת, כאשר עולה צורך בבניית ממ"ד עבור בניין משותף (במקרים בהם קבלת היתרי הבנייה והתכנון יהיו זהים עבור כל הדיירים במבנה ולא ייעשו באופן פרטני עבור גורם פרטי יחיד), העלויות הנלוות לכך תרדנה ותיצורנה חיסכון של בין כ-10,000 ש"ח ל-20,000 ש"ח לכל ממ"ד.

בניית ממ"ד בבית פרטי

עפ"י חוקי מדינת ישראל, בעת בניית כל בית חדש (בין אם המדובר בבית פרטי או בבניין דירות) קיימת החובה לבנות גם ממ"ד. אולם, יחד עם זאת, ישנם לא מעט אנשים שביתם נבנה לפני כניסת החוק לתוקפו, ולכן, הם מעוניינים בבניית ממ"ד בביתם, בין אם כשינוי ייעודו של חדר קיים ובין אם כבניית תוספת למבנה הקיים – בניית ממ"ד בחצר.

ככלל, ניתן לומר, כי כל הוספת ממ"ד לבית פרטי או לדירה קיימת, דורשת קבלת היתרים ואישורים לכך, אולם בניית ממ"ד בבית פרטי ובניית ממ"ד בבניין דירות מתנהלות באופן שונה זו מזו.

אם תחליטו ללכת על שינוי ייעודו של חדר קיים בביתכם הפרטי, זו תהיה האופציה הנוחה ביותר הן מבחינת העלויות שאינן גבוהות מידי, והן מבחינת כך שהוא אינו דורש קבלת היתרי בניה, דבר שמקצר את התהליך ומקל עליו באופן משמעותי.

בניית ממ"ד בחצר

כאן, כבר מדובר בתוספת בניה החורגת מהקיים, ולכן, המדובר בתהליך מורכב וארוך יותר. ראשית, תצטרכו לברר עם הרשות המקומית האם עומדת לזכותכם הזכות לתוספת בניה בנכס שלכם. לאחר מכן, תצטרכו להגיש בקשה לקבלת היתר שינוי המבנה, בצירוף תוכניות של האדריכל והמהנדס. רק לאחר שיתקבלו כל האישורים הנדרשים, ניתן יהיה לגשת, בפועל, למלאכת בניית הממ"ד.

לחילופין, לאחר קבלת ההיתרים, במקום להסתבך עם בניית ממ"ד בחצר, תוכלו להביא ממ"ד מוכן – יביל מהמפעל, כשמכאן – כל מה שנותר לכם, הוא הנחתו במקום המתאים לו, בהתאם לאישורי פיקוד העורף.

עלות בניית ממ"ד בבית פרטי עשויה להגיע לכדי עשרות אלפי שקלים.

בניית ממ"ד עשויה להעלות את ערך הנכס שלכם

בנוגע לעלויות השונות שנלוות להקמת ממ"ד, חשוב להבהיר , כי לא פעם, המדובר, למעשה, בתוספת שמחזירה את מרבית ההשקעה(אם לא כולה), כשערך הנכס עולה משמעותית, בזכות קיומו של ממ"ד, כתלות, כמובן, בצורך הקיים באותו מקום.

לעיתים קרובות, ההשקעה בממ"ד, לא רק מגינה על יושבי הבית ומאפשרת להם להבטיח, כי גם בעת אסון, הם יוכלו להגן על עצמם ולהימנע מפגיעה שעלול לגבות את חייהם, אלא שהיא גם עשויה להתברר כצעד כלכלי נבון – בשל עליית ערכו של הנכס לאחר מכן.

לסיכום – ממ"ד, כי עם חיים לא משחקים

כפי שניתן להבין, בניית ממ"ד הפכה בעשורים האחרונים לאחד מהכלים היעילים שיש לציבור הרחב להגנה עצמית ולהצלת חיים אל מול האיומים השונים שפוקדים את מדינת ישראל, בין אם מדובר בירי רקטות ובין אם בחשש מפני רעידת אדמה.

יתרה מכך – בניית ממ"ד מוכרת ומאושרת בזריזות על ידי הרגולטורים בישראל, המדובר בתוספת בנייה שלעיתים קרובות מעלה את ערך הנכס בשל בנייתו – וכתוצאה מכך, בניית ממ"ד הפכה לתהליך מהיר, יעיל, כדאי כלכלי ובטיחותי ( וכזה הזכאי למימון מלא בהינתן קרבה לגבול).

לכן, אם אתם מעוניינים לבנות ממ"ד עבור ביתכם הפרטי, אנחנו בדוברין פיקוח ובנייה נשמח לעמוד לרשותכם ולאפשר לכם ליהנות מכל היתרונות שנלווים לנכס חיוני שכזה – ביעילות, מקצועיות ובהקדם האפשרי.

לשיחת יעוץ חינם

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מקור הצורך בבניית ממ"ד

עוד מראשית ימיה של מדינת ישראל, בשל המצב הבטחוני המורכב ששורר במחוזותינו עוד מקום המדינה, הצורך במרחב מוגן אליו אפשר להתפנות במידת הצורך היה קיים ונוכח בכל יישוב ועיר, כאשר אף על פי שחלו שינויים מהותיים באופן בו מתמגנים כיום אזרחים – מדובר בצורך שקיים יותר מתמיד גם בעת הזו.

כלומר, אילו בשנות ה- 50 וה- 60 מרבית אמצעי המיגון בהם השתמשו אזרחים היו מקלטים ציבוריים, בעשורים שלאחר מכן ובמיוחד לאור לקחי מלחמת המפרץ שהצביעו על היעדר היכולת למגן ולאפשר לכלל תושבי המדינה להיכנס למרחב מוגן בעת ובעונה אחת, בשנת 1992 הוחלט כי יש לחייב כל מבנה פרטי או דירה בהחזקת מרחב מוגן בקרבתם, כלומר – בניית ממ"ד. 

אותה החלטה היא זו אשר הולידה לאחר מכן את התובנה להפוך חלל פנימי בתוך המבנה עצמו למרחב מוגן, אותו מרחב מוגן שאנו מכירים היום כממ"ד. 

חשיבות הקמת ממד בהיבט הבטחוני

בנוסף לכך, לא צריך להיות בעל דיפלומה צבאית כדי להבחין בכך שבשנים האחרונות ויותר מאי פעם האיומים הביטחוניים שפוקדים את מדינת ישראל קשורים בקשר ישיר לירי של רקטות וטילים בכמויות והיקפים חסרי תקדים לתוך שטחי מדינת ישראל ואל תוך ריכוזי אוכלוסייה.

לאור זאת, כמו גם לאור המגמה אשר מצביעה על כך שהאיום הרקטי הולך וגובר בכמות ובאיכות החימוש שלו, החזקת ממ"ד היא בגדר חובה עבור כל אזרח ותושב במדינת ישראל, בעיקר לאור היותו של הירי הזה חסר הבחנה, לא צפוי, וכזה שללא ממ"ד עלול לגבות מחיר כבד.

כמו כן, רבים מספור המקרים בהם כניסה לתוך מרחב מוגן הצליחה להגן ולמנוע את פגיעה בחיי אדם, בעיקר בשל העובדה שמדובר במבנה הבנוי המיועד להכלה של פגיעה ישירה ו/או עקיפה מצד רסיסים או ירי תמ"ס (תלול מסלול), כאשר ברור היום לכל כי ממד מציל חיים! 

חשיבות הקמת ממד בהיבט הגיאוגרפי

זאת ועוד, כי ממ"ד לא נועד להגנה אך ורק אל מול איום רקטי, אלא גם יכול להציל חיים בעת רעידת אדמה, כזו אשר בהחלט עלולה לפקוד את מדינת ישראל בכל יום. 

הצורך בהגנה מפני רעידות אדמה נובע בעיקר לאור העובדה כי השבר הסורי אפריקאי עובר דרך מדינת ישראל ולאורכה, כאשר כלל המדינות הסמוכות לנו כדוגמת יוון, טורקיה, קפריסין נכוו בעבר הלא רחוק מרעידות אדמה משמעותיות שגבו את חייהן של אלפי בני אדם, בעוד שבמחוזותינו רעידת האדמה המשמעותית ביותר האחרונה ארעה בשנת – 1995 באילת, כאשר הופעתה של הבאה היא כאמור רק עניין של זמן.  

אישורים לבניית ממ"ד – האם יש צורך בקבלת היתר בנייה למען מיגון הבית?

בנוסף לכך, בגלל שבניית ממד היא שיפוץ שמתבצע בתוך הבית עצמו ולא חורג אל תוך החלל החיצוני לו, למען בניית ממ"ד בחדר קיים אין צורך לקבל אישור או היתר בנייה מטעם העירייה, כאשר מדובר בעובדה שמקלה משמעותית על ביצוע תהליך הבנייה בהיבט משך הזמן שנדרש לו. 

לעומת זאת, לעתים עולה התנגדות מצד דיירים בבניין משותף ו/או שכנים לבית פרטי לאור הקמת ממ"ד, כאשר החוק קובע שעל מנת להוסיף ממ"ד לבניין מגורים צריכה להיות הסכמה רוחבית של 60% מתושבי הבניין לפחות, כמו גם אילו מדובר בבית פרטי – אזי שיש צורך בהסכמתם של השכנים והצהרתם כי אינם מתנגדים להוספה אילו הוספת הממ"ד צפויה להשפיע עליהם בצורה כלשהי. 

לכן, במידה ואתם מעוניינים לבצע בניית ממ"ד בחצר לצורך העניין, כל שעליכם לעשות הוא לקבל את ברכת שכניכם על מנת לאשר את הבנייה עצמה, אך מנגד לשאת בהוצאות נרחבות יותר בשל הוצאות היתרי בנייה שנלוות להליך עצמו. 

האם כל מבנה מחויב בהחזקת ממ"ד? 

כמו כן, לאור החלטות המחוקק בשנים עברו לגבי חוק בניית ממ"ד, נקבע כי לכל מבנה באשר הוא חייבת להיות חובת החזקת מרחב מוגן עבור דיירי הבית, כמו גם כי קיימת חובה מצד יזמים במסגרת פרויקט תמ"א 38 להכליל ממ"ד במסגרת הרחבת המבנה, כאשר רק לפיקוד העורף שמורה הזכות לפטור מבנה מהחזקת ממ"ד. 

דרישות המחוקק לבניית ממ"ד תקין/סטנדרטי 

בנוסף, על מנת להבטיח כי בניית המרחבים המוגנים לא תמסמס ותתבצע באופן שמעלה ניחוח של לצאת ידי חובה, קיימים סימנים וחוקים שלאורם ניתן להכשיר ממ"ד כמרחב מוגן תקין, ושאילו אינם מתקיימים הממ"ד אינו תקין.

כלומר, ממ"ד מוכרח להיות לפחות בגודל של 9 מ"ר מבחינת שטח הרצפה, כמו גם בגובה של 2.5 מטר ומצויד בלא פחות מ- 2 פתחי אוורור – כאשר אחד חיצוני והשני פנימי, כאשר קיימת באופן טבעי דרישה גם לעיבוי הקירות החיצוניים לכדי 25 ס"מ ובנייתם מבטון מזויין.

זאת ועוד, כי לכל ממ"ד חייבת להיות האפשרות להגן על יושבי החדר מפני הדף ורסיסים שעלולים להיכנס אל תוך חלל המבנה מהדלת ו/או החלונות שמקיפים את הממ"ד עצמו. 

האם ניתן לבצע בניית ממ"ד על עמודים?

כמו כן, רבים שואלים לעתים רבות האם הם יכולים ורשאים לבנות לעצמם ממד בקומה בה הם דרים, מבלי לערב בכך את שאר דיירי הבניין, כשהכוונה היא למעשה לבצע בניית ממד על עמודים. התשובה לכך היא שלילית בשל העובדה שקיים צורך כי – 70% מקירות הממד ימשיכו מטה עד יסודות המבנה, ולפיכך לא ניתן לבנות ממד אך ורק על גבי עמודים. 

האם ניתן לקבל החזר כספי על בניית ממ"ד?

בשל העובדה שמדובר בהוצאה כלכלית לא מבוטלת, מבנים ודיירים שמתגוררים עד כ- 9 קילומטרים מקו הגבול זכאים לקבלת מימון מלא על הוספה של ממ"ד למבנה קיים בלבד (בשל העובדה שכלל המבנים החדשים מכילים כזה). לעומת זאת, תושבים המתגוררים רחוק מ- 9 קילומטרים מקו הגבול אינם זכאים לקבלת מימון או השתתפות מצד המדינה ונושאים בעלות כולה בעצמם. 

כמה עולה לבנות ממ"ד?

עלות בניית ממ"ד משתנה במידה רבה לאור מאפייני המבנה ונתוניו השונים, כאשר הכוונה בכך היא שקיים הבדל לא מבוטל בין עלות בניית ממ"ד בבית פרטי, לבין בניית ממ"ד יביל או בניית ממ"ד בחצר לדוגמה.

לעומת זאת, ניתן להכליל בצורה גסה ולומר כי מדובר בטווח מחירים שנע בין 80,000 ש"ח עבור ממ"ד פשוט ובתנאים נוחים, לבין 120,000 ש"ח כאשר מדובר בבניית ממ"ד בבית פרטי לדוגמה, או כזה שנעשה עבור צורכם האישי של בני משפחה ולא כחלק מבנייה רוחבית עבור בניין מגורים. כמו כן, מרבית הממ"דים הנפוצים עולים סביב 100,000 ש"ח. 

בהמשך לכך, כאשר עולה צורך בבניית ממ"ד עבור בניין משותף, בשל העובדה שקבלת היתרי הבנייה והתכנון הם זהים עבור כלל הדיירים ולא נעשים באופן פרטני עבור גורם פרטי יחיד, העלויות הנלוות לכך צונחות ומדובר בחיסכון של כ- 10,000 ש"ח לכדי 20,000 ש"ח פר ממ"ד.

בניית ממ"ד דווקא יכולה להעלות את ערך הנכס שלכם

כמו כן, חשוב להבהיר בהקשר העלויות השונות שנלוות להקמת ממ"ד, כי לא פעם מדובר למעשה בתוספת אשר מחזירה את רוב ההשקעה אם לא כולה, כאשר ערך הנכס עולה משמעותית לאור קיומו של ממ"ד, כתלות כמובן בצורך שקיים לאותו מקום. 

רוצה לומר, לעתים רבות ההשקעה בממ"ד לא רק שמגינה על יושבי הבית ומאפשרת להם להבטיח כי בעת אסון יוכלו להגן על עצמם ולהימנע מפגיעה שעלול לגבות את חייהם, אלא גם אפילו יכולה להסתמן כצעד כלכלי נבון – בשל עליית הנכס לאחר מכן. 

לסיכום – ממד, כי עם חיים לא משחקים

כפי שניתן להבחין מן הכתוב לעיל, בניית ממד הפכה ב- 30 השנים האחרונות לאחד הכלים היעילים שיש לציבור הרחב להגנה עצמית והצלת חיים אל מול האיומים השונים שפוקדים את מדינת ישראל, בין אם מדובר בירי רקטות ובין אם בחשש מפני רעידת אדמה.

כמו כן, בניית הממד מוכרת ומאושרת בזריזות על ידי הרגולטורים בישראל, כאשר מדובר גם בתוספת בנייה אשר לעתים רבות מעלה את שווי הנכס לאור בנייתו, כצבר עובדות שלמעשה הופך את בניית ממד לתהליך מהיר, יעיל, כדאי כלכלי ובטיחותי, כמו גם כזה שזכאי למימון מלא בהינתן קרבת גדר.

לכן, אילו אתם מעוניינים לבנות ממד עבור ביתכם הפרטי שלכם, אנחנו בדוברין פיקוח ובנייה נשמח לעמוד לזכותכם ולאפשר לכם להנות מכל היתרונות שנלווים לנכס חיוני שכזה – ביעילות, מקצועיות, ובהקדם האפשרי.

מאמרים בנושא בניה ושיפוצים

בניית ממ"ד

בניית ממ"ד בבית פרטי מקור הצורך בבניית ממ"ד בשל המצב הביטחוני המורכב ששורר במחוזותינו עוד מקום המדינה, הצורך במרחב מוגן אליו ניתן להתפנות במידת הצורך,

למאמר המלא »

שיפוץ דירה קומפלט

שיפוץ דירה קומפלט הצורך לחדש ולשפץ את הדירה מקצה לקצה הוא לא זר לישראלים, כשעליית מחירי הדיור גרמה בשנים האחרונות לרבים לבחור בשיפוץ דירה קומפלט

למאמר המלא »

בניית וילות

בניית וילות בניית וילות היא לא פחות מהגשמת החלום הישראלי בשנים האחרונות, כשיותר ויותר מאי פעם ישראלים רבים בוחרים לבנות את ביתם באופן שהולם את

למאמר המלא »

לייעוץ חינם והצעת מחיר

השאירו פרטים ונחזור אליכם מיד